Siirry sisältöön

PARVEKEREMONTTI KEMI JA TORNIO

Kevyt korjaus, perusteellinen korjaus tai kokonaan uusi parveke

Parvekeremontti on yksi taloyhtiön suurimmista remonteista. Parvekeremonttien kohdalla puhutaan usein kahdenlaisista remonteista: säilyttävistä remonteista sekä raskaammista ja järeämmistä remonteista, joissa parvekkeet uusitaan kokonaan. Parvekeremontissa voidaan uusia esimerkiksi vain kaiteet ja korjata paikkaamalla muut osat. Raskaamman korjauksen yhteydessä voidaan toteuttaa myös parvekkeiden leventämistä, joissa voidaan asentaa uuteen osaan hallittu vedenpoisto ja parvekkeelle saadaan samalla 20-30 cm lisää tilaa.

Oikean korjaustavan valinta edellyttää parvekkeen kuntotutkimusta, jossa rakenne ja vauriot varmistetaan poranäytteillä, joista selviää vaurioiden laajuus. Parvekkeiden kuntoa kannattaa tutkia viimeistään kun parvekkeille on kertynyt ikää 20 vuotta. Yksi vaihtoehto on käyttää parvekkeen rakenteet loppuun ja korvata parveke aikanaan kokonaan uudella parvekkeella. Toinen vaihtoehto on tehdä riittävän ajoissa kevyempiä korjauksia, joilla parvekkeen käyttöikä saadaan maksimoitua. Ennemmin tai myöhemmin on ajankohtaista tehdä joko raskaampi korjaus tai kokonaan uudet parvekkeet.

Teemme niin isot kuin pienemmätkin parvekkeiden uusimiset sekä korjaukset. Toteutamme kaikki saneeraustyöt tilaajan tarpeiden ja suunnitelmien mukaisesti. Käytössämme on hyvin varustettu kurottaja, jossa on mm. henkilönostokori, trukkipiikit ja kauha. Meillä on vuosien kokemus monenlaisista kohteista ja urakoista. Vankka ammattitaitomme takaa luotettavan ja pitkäikäisen lopputuloksen. Olemme kustannustehokas valinta palveluntarjoajaksi!

Parvekeremontti julkisivuremontin yhteydessä Kemissä ja Torniossa

Säilyttävä peruskorjaus on yleisin tapa toteuttaa parvekeremontti. Siinä betonirakenteet korjataan ja pinnat kunnostetaan, mutta rakenteisiin ei kajota. 

Säilyttävän parvekeremontin vaiheet ovat:

  1. Rakennustelineet asennetaan ja talo huputetaan.
  2. Irtoavat osat (kuten tuuletustelineet ja lasitukset sekä uusittavat kaiteet) puretaan.
  3. Parvekkeista irrotetaan maali ja heikkokuntoiset betonipinnat yleensä hiekkapuhalluksella. Viimeistään tässä vaiheessa betoniosien kunto selviää kuntoarviota syvällisemmin.
  4. Vaurioituneet betoniosat piikataan, säilytettävät betonipinnat ylitasoitetaan.
  5. Uudet vedenpoistojärjestelmät asennetaan.
  6. Lattiaan tehdään tiivis vedeneristyspinnoitus.
  7. Betonipinnat maalataan.
  8. Uudet kaiteet ja mahdolliset lasitukset asennetaan.

Joskus parvekkeiden kuntoa voidaan pitää yllä tekemällä tasaisin väliajoin pienempiä huoltotoimenpiteitä (kuten maalaamista ja pintojen uusimista). Toisaalta taas pitkällä aikavälillä perusteellisemmat korjaukset ovat tarpeen, jolloin kaikki vaurioituneet parvekerakenteet voidaan purkaa ja uusia.

Perusteellisen remontin yhteydessä voidaan asentaa lasittomiin parvekkeisiin parvekelasit, joilla on merkittävä vaikutus parvekkeen käyttöikään. Parvekelasien ohella toinen järkevä valinta on parvekekaivo. Sen kautta lattian pesuvedet valuvat parvekkeen kallistuskulman mukaisesti viemäriin, josta ne etenevät hallitusti alas ja ulos.

Jos parvekerakenteissa on liikaa vaurioita ja betoni on jo huonossa kunnossa, parvekkeet tulee uusia perusteellisesti. Usein taloyhtiö päätyy järeämpään parvekeremonttiin julkisivuremontin yhteydessä, vaikka toki parvekeremontin voi teettää aivan erillisenä projektinakin. Kun parvekkeet, julkisivu ja katot laitetaan kuntoon kerralla, menee ainakin kolmekymmentä vuotta ennen kuin seuraavan kerran tarvitaan remonttia. Hyvin toteutettu parvekeremontti nostaa asuntojen arvoa.

Parvekeremontin kustannukset

Parvekeremontin käyttöikään ja sitä kautta parvekeremontin kustannuksiin vaikuttaa se, miten parveke on rakennettu. Parvekkeet ovat joko sisään vedettyjä parvekkeita tai ulokeparvekkeita. Sisään vedetty parveke on enemmän suojassa säältä ja säilyy siksi tavallisesti kauemmin. Myös parvekelasitus suojaa parvekkeita säältä, joten lasitettujen parvekkeiden käyttöikä on tyypillisesti pidempi kuin lasittomien parvekkeiden.

Parvekeremontin kustannuksiin vaikuttaa korjaustöiden laajuus sekä se, asennetaanko parvekkeille lasituksia tai tehdäänkö joitain muita mittavia muutostöitä. Parvekeremontin hinnan saat selville tekemällä tarjouspyynnön. Tarjouspyyntö ei sido sinua vielä mihinkään.

Rakennuspalvelu Ruottu on kaiken kattava ja monipuolinen rakennusalan ammattilainen. Osaamiseemme kuuluu niin puu-, kivi- kuin metallirakentaminenkin ja teemme hitsaustöitä vuosien kokemuksella. Myös muuraustyöt, laatoitukset ja valutyöt kuuluvat palveluihimme.

Vieritä ylös